Hevoset ja kaunokirjallisuus

Kaunokirjallisuudessa löytyy monia hevosaiheisia kirjoja. Kirjoja löytyy nuorille ja vanhemmille hevosten ystäville. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia erilaisia kirjasarjoja, jotka kertovat hevosista.

Nummelan Ponitalli -kirjasarja

Nummelan Ponitalli on kirjasarja, jonka on kirjoittanut Merja Jalo. Kirjasarjan ensimmäinen osa Yllätysori julkaistiin vuonna 1977. Kirjasarja jatkuu edelleen tänä päivänä, ja siitä on ilmestynyt jo toistasataa kirjaa. Kirjojen keskeisenä paikkana toimii Nummelan Ponitalli, joka on Jenni ja Pentti Nummelan omistama ratsastuskoulu. Kirjasarjan päähenkilöinä toimivat nuoret ratsastuskoulun oppilaat. Kirjoissa puuhastellaan hevosten kanssa, käsitellään ihmissuhteiden ongelmia sekä ratkotaan arvoituksia ja jopa joissakin kirjoissa rikoksia. Kirjasarjan yksi päähenkilöistä on Kikka eli Kirsti Lahti. Hän on kirjojen aikaan noin 15 -vuotias, ja hänen perheeseensä kuuluu poliisina toimiva Mikko Lahti, sairaanhoitajana toimiva äiti Mervi Lahti sekä Kikan isoveli Mika Lahti. Perheeseen kuuluvat myös Rita-koira sekä Romeo-kissa.

Täyttä Laukkaa -kirjasarja

Täyttä Laukkaa eli Throroughbred on kirjasarja, jonka on kirjoittanut Joanna Campbell. Kirjasarjaa on ilmestynyt yhteensä 72 kirjaa, ja sen pohjalta on kirjoitettu muutama televisiosarja. Täyttä Laukkaa -sarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1991. Kirjasarjassa toimitaan hevosten parissa, sekä kasvetaan teineistä aikuisiksi selviytymälllä erilaisita ihmissuhde ja muista kasvamisen ongelmista. Kirjasarjan ensimmäinen päähenkilö on Ashleigh Griffen Reese, joka omistaa hevosen nimeltä Wonder. Hänen perheeseensä kuuluvat vanhemmat Derek Griffen ja Elaine Griffen, sekä hänen sisaruksensa Caroline Griffen ja Rory Griffen. Kirjasarjassa seikkaillaan Whitebrook Farm -talleilla.

Pappilan Ponitytöt -kirjasarja

Pappilan Ponitytöt on kirjasarja, jonka on kirjoittanut sisarukset Marvi ja Merja Jalo. Pappilan Ponitytöt -kirjasarjassa seikkaillaan Kaarron Ravitallilla, jonka omistaa Pete Kaarro, ja kirjasarjan päähenkilöina on Assi ja Inka Meriläinen. Kirjasarjan ensimmäiinen osa Pappilan Ponitytöt ja Rappiotilan Salaisuus julkaistiin vuonna 1995. Pappilan Ponitytöt -kirjasarjaan kuuluu 12 osaa. Kirjoissa käsitellään lasten kasvamista teineiksi ja käsitellään vakeitakin aiheita kuten eläinrääkkäystä. Vakavien aiheiden lisäksi kirjassa on paljon huumoria ja nokkelaa sanailua sekä päästään erilaisiin seikkailuihin. Kirjasarjassa tutustutaan moniin eri hevosiin ja poneihin, mutta tapahtumien pääosassa on päähenkilöiden omistamat risteytysponit Nabor ja Kazimir.