Hevoskurssit internetissä

Internet mahdollistaa laajan valikoiman eri aiheista koskien ratsastusta ja hevosia ylipäätään. Online-kurssit mahdollistavat omien taitojen ja tietojen syventämisen. Kurssit tuovat myös uusia näkökulmia ja lähestymistapoja omaan osaamiseen ja suhtautumiseen. Kursseja on saatavilla kaiken tasoisille harrastajille ja kurssien valikoimat ovat lähes rajattomat. Online-kurssien etuna on se, että opiskelun voi suorittaa lähes missä ja milloin vain, sillä ei tarvita erillistä läsnäoloa muualla kuin oman tietokoneen äärellä. Online-kurssit voivat olla joko täysin ilmaisia, tai niihin osallistuminen voi olla maksullista.

Seuraavassa esittelemme joitakin esimerkkejä erilaisista online-kursseista, joita on tarjolla ratsastajille:

  • Valjakkoajo: 1-tasolla kilpailemisen opas. Online-kurssi on suuniteltu kaikille valjakkoajosta kiinnostuneille. Kurssilla käydään läpi, mitä ohjastajan tulisi tietää lajista, ja mitä valjakon tulisi osata ennen ensimmäisiin kilpailluhin lähtemistä. Kilpailuun osallistuminen ja tarvittavat varusteet käydään läpi myös tarkasti kurssilla. Kurssi koostuu kymmenestä luennosta, ja ne on jaoteltu seuraaviin osa-alueisiin: valjakkoajo lajina, hevosen ja ajurin osaaminen, hevosen ja ajurin varusteet sekä 1-tason kilpailuihin osallistuminen.
  • Hevosen ensiapu: Tällä online-kurssilla käydään läpi hevosen normaalit elintoiminnot, sekä miten ne mitataan. Kurssilla opitaan tunnistamaan hevosten perussairaudet, ja miten tulee toimia hätätilnteessa, sekä mitä talliapteekin tulisi sisältää. Tällainen verkkokurssi on erittäin tarpeellinen kaikille hevosihmisille. Kurssi koostuu 31 luennosta, ja se on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: Hevosen normaalit elintoiminnot, Akuuttien sairauksien oireita sekä Talliapteekki ja Toimintaohjeita.
  • Ohjastuntuman perusteet. Kurssilla käydään läpi, miten ohjastuntuma vaikuttaa hevoseen ja sen liikkeisiin. Kurssi antaa vinkkejä ja ohjeita karjoituksiin, joita voidaan käyttää hevosten kanssa. Kursilla tutustutaan, millainen merkitys ohjastuntumalla on ratsukon kommunikaatioon sekä ratsastuksen sujuvuuteen. Hyvä ohjastuntuma on ratsastajan tärkeimpiä taitoja, joten tämä online-kurssi voi antaa hyviä vinkkejä ja ohjeita. Ohjastuntuman Perusteet -kurssi koostuu kolmesta luennosta, jotka jaettu seuraaviin osa-alueisiin: Tuntuman Haasteita, Tuntuman Laatu sekä Perustekniikka ja Harjoituksia. Kurssin jatko-osa Ohjastumtuman vaikutus ja Ongelmanratkaisu -kurssilla kädään läpi tarkemmin ohjastuntuman haasteista sekä pyritään ratkaisemaan ongelmia. Tämä online-kurssi koostuu kolmestatoista luennosta, jotka ovat jaettu seuraavasti: Millainen on hyvä tuntuma sekä Ongelmat ja niiden ratkaisut.